Subnavigatie

Terugblik Zuid-Amerika

Vandaag ben ik terug gekomen uit Zuid-Amerika, hierbij een kort verslag van onze reis.

De afgelopen maand was ik samen met mijn vriend Gabriel uit Costa Rica op missie trip in Zuid-Amerika. Na een kort bezoek aan Gabriel zijn familie en vrienden zijn we de 30ste van januari naar Peru gereisd. Daar verbleven we 2 weken in het appartement van een voorgangers echtpaar van de Shalom gemeente in Lima. Een gigantische stad met zo'n 9 miljoen inwoners. Tijdens onze verblijf in Peru hebben we samen gewerkt met de lokale gemeentes waar we verschillende seminars hebben gehouden en in verschillende gemeentes hebben gesproken. Ook hebben we verschillende projecten bezocht en o.a. voedsel uitgedeeld en huisbezoekjes gedaan bij de mensen in de sloppenwijken in Lima. Veel mensen leven in zeer moeilijke omstandigheden, het is een compleet andere wereld dan de westerse wereld. De nood voor het evangelie is hoog, niet alleen het geestelijke, maar ook de praktische kant hiervan.

Op 10 februari zijn we afgereisd naar Chili, waar we een 5-daagse zending conferentie in Santiago hebben bezocht. Dit was een opbouwende week met veel inspirerende prediking en veel gepassioneerde jongelui voor Jezus. Het was erg mooi om te zien hoe het evangelie leeft bij de jongeren in Zuid-Amerika. God is bezig in Zuid-Amerika.

Tot slot zijn we van Santiago met de bus naar Buenos Aires in Argentina gereisd. Hier zijn we een week in Tigre geweest waar we vooral praktisch werk hebben gedaan voor een lokale gemeente en met de community hebben samen gewerkt. Vele mensen zijn bemoedigd, aangevuurd en geholpen tijdens onze reis. Al met al zien we terug een gezegende tijd! 

- Jelmer Bijlstra 

Back to overview